Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκύκλιος από Τέντε για παρακώλυση συγκοινωνιών

Την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο των αεροδρομίων και των λιμανιών από τους οδηγούς ταξί ζητεί με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Εγκύκλιος από Τέντε για παρακώλυση συγκοινωνιών
Την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο των αεροδρομίων και των λιμανιών από τους οδηγούς ταξί ζητεί με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.

Την παρέμβαση του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού προκάλεσε έγγραφο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αλλά και έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που διαμαρτύρονταν για τον αποκλεισμό των λιμανιών και αεροδρομίων αντίστοιχα.

Ο κ. Τέντες ζήτησε από τους εισαγγελείς να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μη διαπράττεται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Εφόσον διαπιστώνεται η διάπραξή του, ζητείται ο άμεσος σχηματισμός δικογραφιών σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί.

Στην παραγγελία του ο κ. Τέντες ζητεί από τους εισαγγελείς να μεριμνούν μέσω της αστυνομίας ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις λιμανιών, αεροδρομίων κ.λπ.

Τέλος, ζητείται από τους εισαγγελείς να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη οδών κ.λπ., εάν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης αδείας κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v