Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EKT: Selective default μόνο με εγγυήσεις από Ε.E.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΚΤ, δεν υπάρχει ακόμα σαφής θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ελληνικό πακέτο και την επιλεκτική χρεοκοπία. Η ΕΚΤ μπορεί να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα μόνο με εγγυήσεις από την Ε.Ε.

EKT: Selective default μόνο με εγγυήσεις από Ε.E.
Δεν υπάρχει ακόμα σαφής θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ελληνικό πακέτο, δήλωσε υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ότι ο πρόεδρος κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ δέχεται την επιλεκτική χρεοκοπία, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η ευρωτράπεζα θα μπορούσε να δεχτεί τα ελληνικά ομόλογα μόνο εάν οι ηγέτες της Ε.Ε. δώσουν επιπρόσθετες εγγυήσεις.

"Θα δεχόμασταν τα ελληνικά ομόλογα μόνο εάν η πίστωσή τους ενισχυθεί με επιπρόσθετες εγγυήσεις για τις οποίες οι ηγέτες πρέπει να δεσμευτούν σήμερα, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο", εξήγησε ο αξιωματούχος ο οποίος έκανε την αναφορά σε δημοσιογράφους των ξένων πρακτορείων ειδήσεων.

Πρόσθεσε επίσης: "Δεν υπάρχει ακόμα σαφής θέση της ΕΚΤ, διότι οι 27 πρέπει να βρουν επιπλέον κεφάλαια που θα διασφαλίζουν τις ελληνικές τράπεζες και θα ενισχύουν τις ελληνικές εγγυήσεις. Αυτά βρίσκονται υπό συζήτηση και περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα".

Tόνισε τέλος πως "το θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας πρέπει να είναι απολύτως εξακριβωμένο και εάν αποφασιστεί πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα λήξης μόνο μερικών ημερών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v