Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου

Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Αντρίκος Παπανδρέου μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στη διεθνή εταιρία διαχείρισης Unigestion.

Εισαγγελική έρευνα για τον Αντρίκο Παπανδρέου
Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο ο αδελφός του πρωθυπουργού κ. Αντρίκος Παπανδρέου μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στη διεθνή εταιρία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS σε χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, διενεργείται από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Εφετών.

Οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τη βασιμότητα του δημοσιεύματος καθώς και αν έχουν τελεστεί αδικήματα που προσβάλλουν την εθνική οικονομία.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Παπανδρέου με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του σε επιτροπή της εταιρίας για θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με CDS.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα την εντολή για διεξαγωγή δικαστικής έρευνας για το χθεσινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας".

Με την έρευνα αυτή, η οποία ελπίζω να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν, θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα αποκαλυφθούν οι σκευωρίες και συκοφαντίες περί δήθεν εμπλοκής μου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με CDS.

Άλλωστε, και όταν o βουλευτής της Ν.Δ. κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου σχετικά, προσέφυγα άμεσα στη Δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v