Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurogroup: Εκκληση Βενιζέλου για καθαρή λύση

Επιμένουν Γερμανοί και Ολλανδοί στην εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο. Σκληρή γραμμή και από Τρισέ. Σαφές και καθαρό μήνυμα ότι η ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα ζητά ο Ε. Βενιζέλος. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση.

Eurogroup: Εκκληση Βενιζέλου για καθαρή λύση
Επιμένουν όπως φαίνεται οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί στην εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση του eurogroup βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, επιμένει και αυτός στην σκληρή γραμμή του για άμεσες αποφάσεις αλλά και για αλλαγή κατεύθυνσης που θα οδηγήσει σε ασφαλή απόφαση χωρίς την παραμικρή υπόνοια πιστωτικού γεγονότος, όπως έγραψε νωρίτερα το euro2day.

Ενώ το πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για την Ελλάδα, ο υπουργός οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος να εννοηθεί, άφησε να εννοηθεί ότι δεν ...βιάζεται. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ολλανδός. Γ. Γιάκερ.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, που μετέχει στην συνεδρίαση, ο έλληνας υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε έκκληση στους ομολόγους του ώστε σήμερα το βράδυ να δοθεί ένα σαφές και καθαρό μήνυμα ότι η ευρωζώνη στηρίζει την Ελλάδα και να ανακοινωθεί η δέσμευση για το νέο πακέτο.

Βεβαίως, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ότι λόγω της εμμονής χωρών στην συμμετοχή των ιδιωτών στο πακέτο, η τεχνική επεξεργασία του νέου πακέτου θα τραβήξει μέχρι το Σεπτέμβριο.

Αυτό που επιδιώκει η Αθήνα είναι ολοκληρωθούν οι διεργασίες πριν την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κράτη-μέλη της Ευρωζώνης για κρίσιμα θέματα, όπως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και η διαμόρφωση ενός νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η ταχεία διάθεση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του κοινωνικού ταμείου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και γενικότερα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς όλα κρίνονται τελικά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v