Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Μονόδρομος το Μεσοπρόθεσμο

Η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση, υποστηρίζει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων. Η πολιτική της ανάκαμψης μέσω τόνωσης της ζήτησης είναι ανέφικτη.

Alpha Bank: Μονόδρομος το Μεσοπρόθεσμο
Η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατόπιν διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους και την αποφυγή μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.

Η Διεύθυνση οικονομικών μελετών της Alpha Bank υποστηρίζει ότι η μείωση των ελλειμμάτων δεν μπορεί να είναι πιο σταδιακή καθώς το δημόσιο χρέος θα διογκωθεί σε δυσθεώρητα ύψη και τονίζει ότι "στην ουσία δεν υπάρχει επιλογή για τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν" και ότι τόσο η μείωση των δαπανών όσο και η αύξηση των φόρων αποτελούν μονόδρομο.

Η επιλογή της ανάκαμψης με αύξηση της εγχώριας ζήτησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί, προσθέτει η Alpha Bank, γιατί "δεν έχουμε χρήματα και κανείς δεν μας δανείζει εάν δεν αποκαταστήσουμε τα δημόσια οικονομικά μας σε πιο υγιή βάση".

H Alpha Bank υπογραμμίζει ότι σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον η Ελλάδα δεν έχει άλλες επιλογές και δεν έχει τη δυνατότητα "αποτυχιών ή καθυστερήσεων".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v