Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς ”τρέχει” η εθελούσια έξοδος στις τράπεζες

Σε πορεία ολοκλήρωσης βρίσκονται τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Πρόγραμμα εξόδου για 200 το πολύ εργαζόμενους ανακοίνωσε η Eurobank, ενώ 1.500 υπάλληλοι της Εθνικής έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μόνο το τρέχον πρόγραμμα (έξοδος 300 ατόμων) θα εφαρμοστεί, λέει ο κ. Προβόπουλος της Εμπορικής.

Πώς ”τρέχει” η εθελούσια έξοδος στις τράπεζες
του Γιώργου Μαντέλα

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν στο προσωπικό της EFG Eurobank – Ergasias οι λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοίνωσε την Παρασκευή και αφορά σε 200, το πολύ, εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά σε διοικητικές θέσεις κι όχι στο δίκτυο των καταστημάτων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος τέθηκαν, για ανταλλαγή απόψεων, υπ’ όψιν των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην τράπεζα, οι οποίοι, σύμφωνα με τη διοίκηση της, κατά το παρελθόν είχαν ζητήσει την υιοθέτηση παρόμοιας πρωτοβουλίας.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου της Εθνικής. Πρόκειται για το project το οποίο, εν δυνάμει, αφορά σε 1.925 υπαλλήλους της τράπεζας και είναι το μεγαλύτερο το οποίο έχει γίνει σε ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μέχρι σήμερα, ήδη, 1.500 υπάλληλοι της Εθνικής έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Προβόπουλο, με την ολοκλήρωση των δύο προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν σε 300 υπαλλήλους της, κανένα άλλο σχέδιο, με ανάλογο περιεχόμενο, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v