Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Hochtief πουλά τη συμμετοχή της στο Βενιζέλος

Στην πώληση των συμμετοχών της σε έξι αεροδρόμια, εκ των οποίων και το "Ελ. Βενιζέλος", προχωρά η Hochtief, σύμφωνα με τους "Financial Times". Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αγοραστές και ποιος ο στόχος των εσόδων.

Η Hochtief πουλά τη συμμετοχή της στο Βενιζέλος
Την πλήρη έξοδό της από τον κλάδο της διαχείρισης αεροδρομίων δρομολογεί η Hochtief, καθώς ακολουθεί στρατηγική προσήλωσης στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", η γερμανική κατασκευαστική εταιρία επιδιώκει να αντλήσει έως 1,6 δισ. ευρώ από την πώληση των τοποθετήσεών της σε έξι αεροδρόμια, εκ των οποίων και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρεται  και σε λίστα υποψήφιων αγοραστών, όπου περιλαμβάνονται η γαλλική κατασκευαστική Vinci, η Global Infrastructure Partners, η Fraport (η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης) και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Οι εταιρίες αυτές -μεταξύ άλλων- αναμένεται να καταθέσουν προσφορά μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Hochtief επίσης έχει μειοψηφικά πακέτα στα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των "Financial Times", φέρεται να έχει απευθυνθεί στη Royal Bank of Scotland και στην Deutsche Bank να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι σε αυτήν τη διαδικασία, προετοιμάζοντας επίσης μία δημόσια προσφορά και για το σύνολο των τοποθετήσεών της στα αεροδρόμια. "Αυτή η διπλή διαδικασία σημαίνει πως ίσως η Hochtief αναβάλει την απόφαση για την καλύτερη μέθοδο ρευστοποίησης, μέχρις ότου αποφασίσει ποια οδός προσφέρει την καλύτερη απόδοση", αναφέρει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v