Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο FT:Τι είπαν Τουρκολιάς, Μάνος,Θεοδωρίδης

Αλλαγές στον τραπεζικό χάρτη "βλέπει" η Εθνική Τράπεζα, σταθερό φορολογικό πλαίσιο για επενδύσεις ζητά η Πειραιώς, ενώ μεταφορά υπηρεσιών του δημοσίου στους ιδιώτες προτείνει η Alpha Bank.

Συνέδριο FT:Τι είπαν Τουρκολιάς, Μάνος,Θεοδωρίδης
«Ο τραπεζικός χάρτης αναμένεται να αλλάξει και οι προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος είναι πολλές και ισχυρές», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Αλέξανδρος Μάνος, είπε ότι οι τράπεζες μολονότι έχουν δεχθεί ισχυρές πιέσεις, μπορούν και πρέπει να είναι μέρος της λύσης που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση με υλοποίηση του δύσκολου έργου της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ωστόσο οι επενδυτές δεν θα έρθουν εάν δεν υπάρξει σταθερό φορολογικό πλαίσιο όσον αφορά την ακίνητη περιουσία.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια το υψηλόβαθμο στέλεχος της Alpha Bank, κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη του δραστικού περιορισμού του δημόσιου τομέα, την μεταφορά υπηρεσιών του στους ιδιώτες και σύστησε υπομονή και κουράγιο καθώς η διαδικασία μεταμόρφωσης της ελληνικής οικονομίας και της χώρας θα είναι χρονοβόρα.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει από μηχανής θεός» και όλα εξαρτώνται από μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v