Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Δεν βλέπει έξοδο από ευρώ

Η ΕΚΤ επεξεργάζεται μια λύση η οποία δεν θα θεωρηθεί χρεοκοπία από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eyrogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Όλι Ρεν.

Γιούνκερ: Δεν βλέπει έξοδο από ευρώ
Η ΕΚΤ επεξεργάζεται μια λύση η οποία δεν θα θεωρηθεί χρεοκοπία από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης δήλωσε την Δευτέρα ο επικεφαλής του Eyrogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Όλι Ρεν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ Γιούνκερ υποστήριξε ακόμα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις "δεν θα λύσουν όλα τα ελληνικά προβλήματα", ενώ υπογράμμισε ότι η "έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν συζητήθηκε ποτέ, σε κάποια συνάντηση του Εurogroup".

"Για μένα είναι μια ιδέα που είναι εντελώς απαράδεκτη" πρόσθεσε.

Ο κ Γιούνκερ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της συναίνεσης, επισημαίνοντας ότι η "συναίνεση ανάμεσα στον ελληνικό λαό για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος".

Ο Όλι Ρεν από την πλευρά του ανέφερε ότι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης θα οριστικοποιηθεί στις 20 Ιουνίου.

O κ Ρεν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα χωρίς την βοήθεια των εταίρων της θα είχε χρεωκοπήσει και ότι ευρωπαίος αξιωματούχος εξετάζει την λύση του ευρωομολόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v