Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε fast track οι υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την επίσπευση της εκδίκασης των υποθέσεων που αφορούν περιπτώσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων.

Σε fast track οι υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών
Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ταχύτατη εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν περιπτώσεις διαφθοράς πολιτικών προσώπων ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης, η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα θα γίνεται μέσα σε 12 μήνες.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι ο χρόνος αυτός θα ισχύει για αδικήματα που τα πολιτικά πρόσωπα διέπραξαν επωφελούμενα της ιδιότητας τους, αλλά που δεν σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους. Πρόκειται για αδικήματα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός που δεν υπάγονται στις ρυθμίσεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως επί παραδείγματι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η δωροδοκία.

Όσον αφορά την προδικασία, η προκαταρκτική έρευνας θα διενεργείται εντός δύο μηνών, ενώ η ανάκριση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων μηνών. Οι κατηγορούμενοι θα παραπέμπονται με απευθείας κλήση, χωρίς έκδοση βουλεύματος, στο ακροατήριο.

Επίσης καταργείται η έκδοση βουλεύματος για την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ενώ δεν προβλέπονται αναβολές στην δικη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v