Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: "Κλείνει" η πώληση του 10% στη D. Telekom

Η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει την πρόβλεψη της υφιστάμενης σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Deutsche Telekom, για την απόκτηση από τη γερμανική εταιρία ενός επιπλέον ποσοστού 10% του ΟΤΕ.

ΟΤΕ: Κλείνει η πώληση του 10% στη D. Telekom
Η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει την πρόβλεψη της υφιστάμενης σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Deutsche Telekom, για την απόκτηση από τη γερμανική εταιρία ενός επιπλέον ποσοστού 10% του ΟΤΕ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο κλιμάκιο της Deutsche Telekom, σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σημειώνεται, ότι με βάση τη συμφωνία του 2008, η γερμανική εταιρία είναι υποχρεωμένη, εφόσον το ζητήσει το Δημόσιο, να αγοράσει επιπλέον 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε προσυμφωνημένη τιμή. Η τιμή αυτή θα είναι κατά 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των 20 τελευταίων συνεδριάσεων που θα προηγηθούν από την επίσημη ενημέρωση της Deutsche Telekom.


DT: Θέλουμε μεγαλύτερο μερίδιο

Η Deutsche Telekom θα αγοράσει το 10% του ΟΤΕ εάν η Ελλάδα ασκήσει τη σχετική option και είναι ανοιχτή σε αγορά μεγαλύτερου μεριδίου ανέφερε νωρίτερα ο CEO της γερμανικής εταιρίας, μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με στελέχη της Deutsche Telekom, με θέμα την πώληση του 10% του ΟΤΕ στη βάση της συμφωνίας του 2008.

Όπως μετέδιδε το euro2day, με βάση πληροφορίες, ανάλογα με την εξέλιξη των συζητήσεων, η γερμανική πλευρά δεν αποκλείεται να παρουσιάσει πρόταση για την αγορά και του υπόλοιπου 6% που κατέχει το Δημόσιο στον Οργανισμό.

Όσον αφορά στο 10%, τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα, καθώς από την παλαιότερη συμφωνία προβλέπεται ακόμη και το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλει η γερμανική εταιρία.

Με βάση την συμφωνία του 2008 η γερμανική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αγοράσει, εφόσον το ζητήσει το Δημόσιο, το 10% των μετοχών του ΟΤΕ σε προσυμφωνημένη τιμή κατά 15% υψηλότερη από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή των 20 τελευταίων συνεδριάσεων που θα προηγηθούν από την επίσημη ενημέρωση της DT.

Με τα επίπεδα στα οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ τα έσοδα από την πώληση του 10%, το οποίο θα πωληθεί σε ψηλότερη τιμή, αναμένεται να κινηθούν χαμηλότερα από το επίπεδο των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v