Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμάζεται νέο πακέτο στήριξης για Ελλάδα-WSJ

Η Γερμανία είναι έτοιμη να δεχτεί αναβολή της συζήτησης περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να επιταχυνθεί η απόφαση για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Οι αποφάσεις την Τετάρτη στη Βιέννη, κατά τη "WSJ".

Ετοιμάζεται νέο πακέτο στήριξης για Ελλάδα-WSJ
Η Γερμανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμβιβαστικές κινήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση της ελληνικής κρίσης και συγκεκριμένα η έγκριση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει το βασικό δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Ειδικότερα, αναφέρεται πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να αναβάλει τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους -που είναι βασικό του αίτημα- ώστε να διευκολυνθεί το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. "Η παραδοχή του Βερολίνου ότι πρέπει να δανείσει περισσότερα χρήματα, ακόμη και χωρίς βραχυπρόθεσμη εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων, θα συμβάλει στην άρση του ευρωπαϊκού αδιεξόδου για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, προτού η υπερχρεωμένη χώρα ξεμείνει από ρευστότητα στα μέσα Ιουλίου", σημειώνει η "WSJ", η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.

Επισημαίνεται ότι μέχρι πρότινος η βασική γερμανική θέση ήταν πως οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να εμπλακούν σε όποια λύση αναφορικά με την ελληνική κρίση χρέους. Η θέση του Βερολίνου συναντά σθεναρή αντίσταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επιμένει πως η όποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους "ισοδυναμεί με θανατική ποινή", κατά τα λεγόμενα του κ. Lorenzo Bini Smaghi.

"Το νέο πακέτο στήριξης, που θα συζητήσουν αξιωματούχοι από ευρωπαϊκά υπουργεία Οικονομικών την Τετάρτη, στη Βιέννη, πιθανότατα θα περιλαμβάνει νέα δάνεια προς την Ελλάδα σε αντάλλαγμα μεγαλύτερες προσπάθειες εκ μέρους της Αθήνας για μείωση των δαπανών, βελτίωση των εσόδων από φορολογία και πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων υπό διεθνή επιτήρηση", αναφέρει η εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v