Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΑΠ: Παραμένω ανοιχτός σε συνεργασία

Ανοιχτός σε συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις με κοινούς στόχους παραμένει ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει έστω και μόνη της στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

ΓΑΠ: Παραμένω ανοιχτός σε συνεργασία
Ανοιχτός σε συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που διαθέτουν κοινούς στόχους παραμένει ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας την ίδια στιγμή την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει έστω και μόνη της στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να εξασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας.

"Πρέπει να δείξουμε ότι το καλό της χώρας μας ενώνει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί εγγύηση για τους εταίρους και τους πιστωτές μας.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη συνεργασίας του πολιτικού συστήματος για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να διενεργηθούν, σημειώνοντας ότι πρότεινε κοινή προσπάθεια, συγκρότηση ενιαίων θέσεων στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και προσπάθεια διαφύλαξης με κάθε τρόπο της κοινωνικής συνοχής.  

"Ακόμη και εκεί που έχουμε επιφυλάξεις, να συζητήσουμε μεταξύ μας προκειμένου να επιτύχουμε μια ενιαία στάση διαπραγμάτευσης έναντι των εταίρων μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η φορολογία αποτελεί ένα ζήτημα που θα μπορούσε να υπάρξει συζήτηση και από κοινού διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. 

Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε αίσθηση καθώς ο πρωθυπουργός εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει και την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, θέμα που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναγάγει σε κλειδί για την παροχή ή όχι συναίνεσης

"Συνεχίζω να πιστεύω ότι επί της ουσίας υπάρχουν πολλά στα οποία συμπλέουμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται πολιτική βούληση για να ξεπεραστούν στην πράξη οι όποιες διαφωνίες. 

"Ήμουν και είμαι ανοιχτός σε περαιτέρω βήματα συνεννόησης ώστε να αντιμετωπιστεί το χρέος, να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012, να μειωθεί το υπερβολικά διογκωμένο κράτος και να προωθηθεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος με στόχο να σώσουμε τη χώρα", τόνισε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v