Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ η ακύρωση επιβολής πλαφόν στα καύσιμα

Την ακύρωση των δυο υπουργικών αποφάσεων για την επιβολή ανώτατου πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη σε ορισμένες περιοχές της χώρας ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Βνεζινοπωλών Ελλάδος.

Στο ΣτΕ η ακύρωση επιβολής πλαφόν στα καύσιμα
Την ακύρωση των δυο υπουργικών αποφάσεων για την επιβολή ανώτατου πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη σε ορισμένες περιοχές της χώρας ζητεί με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Βνεζινοπωλών Ελλάδος και 14 πρατηριούχοι υγρών καυσίμων από διάφορες περιοχές της Επικρατειας.

Οι προσφεύγοντες ζητούν οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις να κριθούν παράνομες και αντισυνταγματικές και υποστηρίζουν οτι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στη σχετική γνωμοδότησή της (η οποία υποχρεωτικά προηγείται της έκδοσης απόφασης για την επιβολή ανώτατης τιμής χονδρικής της αμόλυβδης βενζίνης) «δεν έχει πλήρως πεισθεί περί της αναγκαιότητας επιβολής» πλαφόν στην αμόλυβδη.

Ως εκτούτου επισημαίνουν οτι είναι παράνομη η επιβολή πλαφόν «πειραματικής φύσεως», χωρίς τη βεβαιότητα ότι αυτό πρέπει να επιβληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v