Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ και λιμάνια οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις

To πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει από των πώληση του ΤΤ και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης.

ΤΤ και λιμάνια οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις
Με διαδικασίες εξπρές προτίθεται να προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση, όπως προκύπτει απ' την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην «πρώτη γραμμή» του προγράμματος βρίσκονται το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, τα λιμάνια της χώρας αλλά και η Εταιρία ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει ποσοστό από τις μετοχές που κατέχει στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ, ενώ γίνονται προσπάθειες για να ενταχθεί στο «πακέτο» και η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν: Νέο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom, η παραχώρηση ποσοστού της ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ αλλά και η παραχώρηση σε ιδιώτες των κρατικών λαχείων και του Ιππόδρομου για τον οποίο ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο αντίστοιχος γαλλικός οργανισμός

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι το ύψος των «πακέτων» που θα διατεθούν σε ιδιώτες, αλλά και σε ποιες περιπτώσεις η κυβέρνηση θα παραχωρήσει στους αγοραστές και το management.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v