Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσιο: Τρώει από τα έτοιμα για ομόλογο 6,4 δισ.

Στην αποπληρωμή ομολόγου ύψους 6,4 δισ. ευρώ, που λήγει σήμερα 18 Μαΐου 2011, πρέπει να προχωρήσει εντός των επόμενων ωρών το ελληνικό δημόσιο και σύμφωνα με πληροφορίες τα κεφάλαια θα αντληθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα.

Δημόσιο: Τρώει από τα έτοιμα για ομόλογο 6,4 δισ.
Στην αποπληρωμή μέρους του ομολόγου ύψους 6,4 δισ. ευρώ, που λήγει σήμερα 18 Μαΐου 2011, πρέπει να προχωρήσει εντός των επόμενων ωρών το ελληνικό δημόσιο και σύμφωνα με πληροφορίες τα κεφάλαια θα αντληθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα που διατηρεί στις εγχώριες τράπεζες.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι έχει υπάρξει ήδη σχετικό αίτημα προς το τραπεζικό σύστημα ούτως ώστε να απελευθερωθούν τα κεφάλαια των 6,4 δισ. ευρώ τα οποία ανήκουν σε καταθετικούς λογαριασμούς του Δημοσίου. Το κουπόνι του ομολόγου που λήγει ανέρχεται σε 5,35%.

Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς διαφαίνεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει αρχίσει, λόγω έλλειψης ρευστού, να «τρώει από τα έτοιμα» και, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες αλλά και τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνται με στόχο την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα, δεν αποκλείεται η άντληση περαιτέρω ταμειακών διαθεσίμων έως ότου αντιμετωπιστεί το «πρόβλημα χρέους» και καταβληθεί η 5η δόση από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v