Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινικές διώξεις για αδιαφανείς συμβάσεις της ΕΡΤ

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων που αφορούν σε σειρά συμβάσεων με αδιαφανείς διαδικασίες που συνήψε η ΕΡΤ από το 2005 - 2008 άσκησε το οικονομικό τμήμα της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ποινικές διώξεις για αδιαφανείς συμβάσεις της ΕΡΤ
Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων που αφορούν σε σειρά συμβάσεων με αδιαφανείς διαδικασίες που συνήψε η ΕΡΤ από το 2005 μέχρι και το 2008 άσκησε το οικονομικό τμήμα της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Οι διώξεις στρέφονται κατά 14 συνολικά κατηγορουμένων και συγκεκριμένα 7 μέλη του πρώην ΔΣ της ΕΡΤ, 4 τεχνικούς συμβούλους και 4 εταιρίες με τις οποίες υπεγράφησαν συμβάσεις.

Τα κακουργήματα για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη είναι απιστία στην υπηρεσία, από την οποία προκλήθηκε ζημιά, μεγάλης αξίας για το δημόσιο, που υπερβαίνει τα 73 χιλιάρικα, και ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα έχοντας όφελος πάνω από 150.000 ευρώ.

Δεύτερο αδίκημα είναι η άμεση συνέργια στην απιστία, και τρίτο αδίκημα η ψευδής βεβαίωση κατά συναυτουργία που υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ.

Οι διώξεις αφορούν συμβάσεις με αντικείμενο την καταγραφή στοιχείων για τις θέσεις εκπομπής της ΕΡΤ, που ήταν απαραίτητα για τη σύνταξη των μελετών προκειμένου να αδειοδοτηθούν αυτές οι θέσεις από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Το έργο αυτό ανατέθηκε σε 4 τεχνικούς συμβούλους, και η αμοιβή τους ήταν περί τα 212.300 ευρώ.

Η μελέτη όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας δεν παραδόθηκε ποτέ.

Επίσης, οι διώξεις αφορούν τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ της ΕΡΤ και της εταιρίας Back Stage για το Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης και Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής.

Επίσης, η δίωξη αφορά την παροχή bonus κατά παράβαση των κανονισμών της ΕΡΤ σε βάρος δημοσιογράφων, συμβούλων και διευθυντών, καθώς και τη σύμβαση με την εταιρία Red Bee η οποία είχε αναλάβει σχεδιασμό λογοτύπων των κρατικών καναλιών.

Για τα λογότυπα υπεγράφησαν 4 διαδοχικές συμβάσεις με συνολικό τίμημα 1,5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ειδικό ανακριτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v