Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε. Μυτιληναίος: Ζητά ρύθμιση για φόρο κερδών 15%

Η χώρα χρειάζεται κίνητρα για ανάπτυξη, με πρώτο τη μείωση της φορολογίας για όλα τα κέρδη στο 15%, ακόμα και μέσω συνταγματικής ρύθμισης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Μυτιληναίος.

  • του Μ. Καϊταντζίδη
Ε. Μυτιληναίος: Ζητά ρύθμιση για φόρο κερδών 15%
Όσο το Κράτος χρειάζεται να δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, θα είμαστε όμηροι των δανειστών. Η «λύση» της επιστροφής στη δραχμή, μπορεί να ήταν σωτήρια για τον όμιλο, αλλά καταστροφική για τη χώρα. Η λύση είναι κίνητρα για ανάπτυξη, με πρώτο τη μείωση της φορολογίας για όλα τα κέρδη στο 15%, ακόμη και μέσω συνταγματικής ρύθμισης.

Τις διαπιστώσεις και προτάσεις έκανε χθες ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος Ευάγγελος Μυτιληναίος, στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Με την ομιλία και τις παρεμβάσεις του, ο Έλληνας επιχειρηματίας, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί η αρνητική οικονομική συγκυρία, την οποία κυρίως απέδωσε στην αδυναμία των πολιτικών, όλων των παρατάξεων, να χειριστούν την κρίση, αντιμετωπίζοντας τις αιτίες που την προκαλούν και τις επιπτώσεις της. Ως αποτέλεσμα, στραγγαλίζεται η πραγματική οικονομία, πλήττονται αυτοί που ευθύνονται λιγότερο, ενώ πληρώνουν αυτοί που πάντα πλήρωναν και όχι όσοι φοροδιέφευγαν.

Ώθηση για αλλαγή του κλίματος, θα μπορούσε να δώσει έστω και μία επιτυχημένη αποκρατικοποίηση, είπε ο κ. Μυτιληναίος. Ωστόσο άσκησε κριτική στη λογική που επικρατεί στο θέμα αυτό, φέρνοντας ως παράδειγμα την ΕΠΑ Αττικής. «Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει αποτιμήσει ένα αριθμό μετοχών της εταιρείας που πουλά έναντι 52 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η πραγματική τους αξία είναι μικρότερη. Εμείς κάναμε προσφορά πάνω από τα 40 εκατομμύρια και αυτή απορρίφθηκε, επειδή είναι κάτω από την αποτίμηση της ΑΤΕ. Έτσι δεν μπορούν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις» είπε ο κ. Μυτιληναίος. «Η Ελληνική αγορά σήμερα είναι υποτιμημένη. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από την αγορά αυτή. Το ξεκίνημα των αποκρατικοποιήσεων, θα δώσει ώθηση και τις τιμές. Αλλά οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να ξεκινήσουν κάποτε. Αυτές οι καθυστερήσεις είναι που μας έφεραν στα μη περαιτέρω», κατέληξε ο κ. Μυτιληναίος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v