Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη για ΟΠΑΠ-Intralot

Ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σύμβαση ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ του 2007.

Νέα ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη για ΟΠΑΠ-Intralot
Έπειτα από δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Εισαγγελία της Αθήνας απέστειλε κλήσεις σε 8 υπόπτους για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτήν, στο πλαίσιο της έρευνας για συμβάσεις μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot την περίοδο 2005 - 2007, ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία, αφού επισημαίνει ότι η Επιτροπή έχει ερευνήσει στο παρελθόν τη σύμβαση ΟΠΑΠ - Ιντραλότ του 2007, σήμερα ερευνά τη σύμβαση ΟΠΑΠ - Ιντραλότ του Ιουλίου 2010, που αποτελεί κατά δήλωση του ΟΠΑΠ επέκταση της συμβάσεως του 2007 και περιλαμβάνει επιπροσθέτως τεραστίου ύψους νέες απευθείας αναθέσεις.

Ο κ. Σκυλακάκης, όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου, ερωτά την Επιτροπή αν:

1. Σκοπεύει να επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με τη σύμβαση του 2007, αφού λάβει υπόψη της τα νέα στοιχεία που οδήγησαν την ελληνική δικαιοσύνη στην ανωτέρω αντίδραση.

2. Σκοπεύει να λάβει υπόψη της τα ανωτέρω νέα στοιχεία στην έρευνά της για τη σύμβαση του 2010.

Ο κ. Σκυλακάκης, σε σχέση με τη σημερινή εξέλιξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι επαναλαμβανόμενες απευθείας αναθέσεις του ΟΠΑΠ στην Ιντραλότ αποτελούν πλέον αντικείμενο έρευνας, σε σχέση με τη νομιμότητά τους, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής δικαιοσύνης. Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι σήμερα υφίστανται αιματηρές θυσίες, απαιτούν διαφάνεια σε όλες τις πλευρές του δημόσιου βίου. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τη σύμβαση του 2010 στη δημοσιότητα.

Η σύμβαση αυτή, η οποία στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην υπό έρευνα πλέον σύμβαση του 2007, πρέπει να αποτελέσει και αυτή αντικείμενο δημόσιας εξέτασης. Αν η σύμβαση του 2007 οδηγεί τον εισαγγελέα σε κλήση υπόπτων για κακουργήματα, τι συμβαίνει με την επέκτασή της, η οποία αποτελεί επίσης μια τεράστια απευθείας ανάθεση και περιλαμβάνει και νέα παιχνίδια, που δεν υπήρχαν καν στη σύμβαση του 2007;".

Αναλυτικά, στην ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, η Εισαγγελία της Αθήνας απέστειλε κλήσεις σε 8 υπόπτους για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε αυτήν, στο πλαίσιο της έρευνας για συμβάσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot την περίοδο 2005 - 2007, που αφορούσαν στην προμήθεια πληροφορικών συστημάτων.

Τα πρόσωπα τα οποία καλούνται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές φέρονται να είναι μέλη των επιτροπών αξιολόγησης, καθώς και στελέχη των δύο εισηγμένων εταιριών. Υπό το φως αυτής της εξέλιξης, και δεδομένου ότι η Επιτροπή έχει ερευνήσει στο παρελθόν τη σύμβαση ΟΠΑΠ - Ιντραλότ του 2007 (για την οποία και η σχετική νέα εισαγγελική έρευνα) και ερευνά σήμερα τη σύμβαση ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Ιουλίου του 2010, που αποτελεί κατά δήλωση του ΟΠΑΠ επέκταση της συμβάσεως του 2007 και περιλαμβάνει επιπροσθέτως τεραστίου ύψους νέες απευθείας αναθέσεις (όχι μόνο πληροφορικών συστημάτων αλλά και νέων παιχνιδιών με αμοιβή τόσο κατ’ αποκοπήν όσο και επί του τζίρου), ερωτάται η Επιτροπή:

Σκοπεύει να λάβει υπόψη της τα νέα στοιχεία που οδήγησαν την ελληνική δικαιοσύνη στην ανωτέρω αντίδραση και να επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με τη σύμβαση του 2007;

Σκοπεύει να λάβει υπόψη της τα ανωτέρω νέα στοιχεία στην έρευνά της για τη σύμβαση του 2010 και με ποιον τρόπο;".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v