Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλήσεις σε 8 υπόπτους για σύμβαση OΠΑΠ-Intralot

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται προς κατάθεση οκτώ πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο 2005 - 2007 μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot.

Κλήσεις σε 8 υπόπτους για σύμβαση OΠΑΠ-Intralot
Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προς κατάθεση οκτώ πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις συμβάσεις που υπογράφηκαν την περίοδο 2005 - 2007 μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot για την προμήθεια πληροφορικού συστήματος από τον ΟΠΑΠ.

Για την προμήθεια του έργου είχε προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός, όπου συμμετείχαν η Intralot και αλλες δύο εταιρίες. Όταν δέκα μέρες πριν από τη λήξη των προσφορών παραιτήθηκαν αιφνιδίως ο πρόεδρος και ένα μέλος της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και το έργο ανατέθηκε απευθείας στην Intralot.

Τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν σε κακουργηματική απιστία, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, ενώ από τη συγκεκριμένη διαδικασία ο ΟΠΑΠ υπολογίζεται πως είχε ζημία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v