Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβρύχια: Προχωρά η δικαστική έρευνα

Προθεσμία για τις 30 Μαΐου να υποβάλουν υπομνήματα έλαβαν 38 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού μέσω της κοινοπραξίας FDW - Ferrostaal.

Υποβρύχια: Προχωρά η δικαστική έρευνα
Προθεσμία για τις 30 Μαΐου ώστε να υποβάλουν υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους έλαβαν τα 28 πρόσωπα που εμφανίζονται να εμπλέκονται στην υπόθεση προμήθειας των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού μέσω των γερμανικών εταιριών FDW - Ferostaal.

Τα 28 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρώην Γ.Γ. της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου αλλα και μέλη επιτροπών που χειρίστηκαν το θέμα της προμήθειας των υποβρυχίων, έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αδικημάτων όπως απιστία, δωροδοκία αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προστίθενται συνεχώς στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκαν αναφορές με τα πεπραγμένα των επιτροπών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για την πορεία των συμβάσεων προμήθειας των υποβρυχίων από το 2000 μέχρι σήμερα.

Στη δικογραφία έχουν επίσης συμπεριληφθεί μαρτυρικές καταθέσεις εκ των οποίων κάποιες έχουν ληφθεί από τη γερμανική δικαιοσύνη.

Βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προστεθεί στη δικογραφία, δεν αποκλείεται να αποσταλούν κλήσεις προς ανωμοτί εξηγήσεις και σε άλλα πρόσωπα. Επίσης, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητήθηκε με έγγραφο να επισπευσθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί στη Γερμανία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v