Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο "όχι" από Μπιρμπίλη για ρύθμιση αυθαιρέτων

Απέναντι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου βρίσκεται για ακόμη μία φορά η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Νέο όχι από Μπιρμπίλη για ρύθμιση αυθαιρέτων
Απέναντι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου βρίσκεται για ακόμη μία φορά η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Η υπουργός με συνέντευξη της την Τρίτη του Πάσχα ουσιαστικά είπε «όχι» στην προαναγγελία Παπακωνσταντίνου για ρύθμιση τύπου ημιυπαίθριων στα αυθαίρετα, δηλαδή για «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων κτισμάτων για μία διάρκεια έως 40 χρόνια, μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Οι βολές της κυρίας Μπιρμπίλη ήταν απολύτως σαφείς καθώς είπε ότι δεν πρόκειται «να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα FM η υπουργός είπε ότι η νομιμοποίηση αυθαιρέτων είναι αντισυνταγματική, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο αυτόν που είναι νόμιμος με εκείνον που αυθαιρετεί.

Αναφερόμενη στο πόρισμα Ρακιντζή, η κ. Μπιρμπίλη σημείωσε ότι οι επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ έχουν παύσει και το πόρισμα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σε ότι αφορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, υπογράμμισε πως «η θέση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι σαφής. Όταν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση που θα γίνει σε συνάρτηση με την αγορά και την αξία της, θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος» .


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v