Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεπείγουσα έρευνα για φήμες περί αναδιάρθωσης

Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Ε. Ράικου μετά από αίτημα του ΥΠΟΙΚ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Κατεπείγουσα έρευνα για φήμες περί αναδιάρθωσης
Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Ε. Ράικου μετά από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Νωρίτερα, την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που σχετίζονται με τη σημερινή κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στην αγορά ελληνικών ομολόγων ζήτησε από την Εισαγγελία Αθηνών το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο αναφέρει ότι διαβίβασε στην Εισαγγελία μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχεται από διαπραγματευτές διεθνούς επενδυτικής τράπεζας, στο οποίο γίνεται αναφορά σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Το Υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι φημολογίες αυτές στερούνται κάθε σοβαρότητας και ότι εφεξής θα ζητά τον εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο, καθώς παρόμοια διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι ικανή να δημιουργήσει ανησυχία στο ευρύτερο κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v