ΤτΕ: Σήμερα η ετήσια έκθεση Προβόπουλου

Ύφεση 3% φέτος αναμένεται ότι θα προβλέπει στην έκθεσή του ο Γ. Προβόπουλος, ο οποίος πιστεύεται ότι θα ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης αλλά και των νέων φόρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

ΤτΕ: Σήμερα η ετήσια έκθεση Προβόπουλου
Αντίθετος με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος, ενώ αξιολογεί ως διπλή ευκαιρία για να ξαναπάρει μπρος η οικονομία το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του διοικητή για το 2010, στην οποία, εκτός από τα παραπάνω, αναμένεται να υπάρχει και πρόβλεψη για ύφεση της τάξεως του 3% φέτος. Ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να ζητήσει να μην επιβαρυνθούν εκ νέου με φόρους οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι επιχειρήσεις και να επικεντρωθούν οι προσπάθειες στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα θα πρέπει να βασιστεί στις εξαγωγές, στις επενδύσεις και στην αποταμίευση. Άλλωστε, η ΤτΕ θεωρεί ότι η κρίση οφείλεται στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης των προηγούμενων χρόνων και στα μεγάλα ελλείμματα και όχι στην ύπαρξη του μνημονίου.

Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, εμμέσως πλην σαφώς θα ζητήσει για ακόμα μία φορά από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και συνεργασίες, έτσι ώστε να αλλάξει και το τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v