Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές ΔΕΗ και ΟΤΕ

"Δεν υπάρχει περίπτωση να καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά", είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου. Πλήρης αντίθεση στις μετοχοποιήσεις από ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές ΔΕΗ και ΟΤΕ
"Δεν υπάρχει περίπτωση να καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συγκρουστούμε σκληρά", είναι η πρώτη αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα προβλέπει μείωση του ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% έως το 34%, το 2012, με διατήρηση δημοσίου ελέγχου και μάνατζμεντ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει: "Για να να προλάβουμε όσους μας κατηγορούν – οι οποίοι μέχρι προχθές ήταν μαζί μας στις δεκάδες μάχες και καταλήψεις για να προστατέψουμε την επιχείρηση του Ελληνικού λαού- , ότι συμπεριφερόμαστε σαν ιδιοκτήτες της ΔΕΗ, κάτι που δεν κάναμε ποτέ παρ΄ότι μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η ασφαλιστική μας περιουσία (που φθάνει στα 11,9 δις ευρώ σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη ), τους λέμε ότι :

Μαζί μας σε αυτό τον αγώνα –και ας μην έχουν καμιά αμφιβολία για αυτό- θα έχουμε τα εκατομμύρια του λαού, τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων που ήδη σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Και αυτό θα φροντίσουμε να εκφραστεί.

Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο και δεν προσφέρεται για πώληση".

Εν τω μεταξύ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ - ΟΤΕ επαναλάμβανε την πλήρη αντίθεσή της στις έως τώρα μετοχοποιήσεις της εταιρίας, προσθέτοντας ότι τις απόψεις αυτές έχει υιοθετήσει και ο πρωθυπουργός σε επισκέψεις του στο μέγαρο του ΟΤΕ

Η όποια πώληση ποσοστού του ΟΤΕ οδηγεί στον πλήρη έλεγχο του ομίλου από την DT με αρνητικές συνέπειες για το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, σημείωνε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να ενισχύει τη θέση του στον ΟΤΕ, αγοράζοντας μετοχές. 
   
Σημειώνεται ότι με βάση το πλάνο αποκρατικοποιήσεων, προγραμματίζεται πώληση ποσοστού 10% του ΟΤΕ εντός του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v