Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στο Τ. Μαντέλη

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο ο πρώην υπουργός και κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens Τασος Μαντέλης.

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στο Τ. Μαντέλη
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ψευδή βεβαίωση πόθεν εσχες την περίοδο 2006-2007 ο πρώην υπουργός και κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens, Τάσος Μαντέλης.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ του επέβαλε εγγύηση 7.500 ευρώ.

Ο κ. Μαντέλης εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τον συνήγορό του κ. Γ. Ηρειώτη ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων οτι το επίμαχο ποσό των 450.000 ευρώ που κατηγορείται οτι πήρε ως «δώρο» από την Siemens δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, ενώ τα χρήματα κατα τον νόμο δεν ήταν δικά του αφού κατατέθηκαν σε λογαριασμό στο όνομα του κουμπάρου του κ. Γ. Τσουγκράνη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μαντέλη υποστήριξε επίσης στο δικαστήριο πως «δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων τις τυχόν αμαρτίες του πολιτικού κόσμου».

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πρώην υπουργός κατηγορείται για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens και μετά την απολογία του στους εφέτες ανακριτές του επεβλήθη εγγύηση 200.000 ευρώ, καθώς και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v