Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαβούλευση για τραπεζικά πλάνα χρηματοδότησης

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαβούλευση της Τράπεζας της Ελλάδος με τις τράπεζες όσο και με την τρόικα και συγκεκριμένα με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ για το πλάνο χρηματοδότησης και απεξάρτησης από ΕΚΤ.

Διαβούλευση για τραπεζικά πλάνα χρηματοδότησης
Ολοκληρώθηκε από τις εμπορικές τράπεζες η κατάθεση των funding plans στην Τράπεζα της Ελλάδος, με αντικείμενο τα μέτρα που θα λάβουν τα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιστρέψουν σταδιακά σε βάθος χρόνου τα κεφάλαια, ύψους 97 δις ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος επισημαίνουν ότι την επόμενη εβδομάδα και εφόσον μελετηθούν τα funding plans θα ξεκινήσει η διαβούλευση τόσο με τις τράπεζες για πιθανές διορθώσεις ή διευκρινίσεις όσο και με την τρόικα και συγκεκριμένα με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Μαίου, η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι στο funding plan κάθε τράπεζα προσδιορίζει με ακριβή και όσο το δυνατόν ρεαλιστικό τρόπο, τις πηγές άντλησης ρευστότητας (ομολογιακά, καλυμμένες ομολογίες, αυξήσεις κεφαλαίου κ.ά.) ούτως ώστε να αποπληρώνει σταδιακά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Επίσης, περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρήσουν τις καταθέσεις τους και στην καλύτερη των περιπτώσεων να επαναπατρίσουν μέρος αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v