Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρόικα: Aπό Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια

Από τη Δευτέρα έρχονται στη χώρα μας τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που θα ξεκινήσουν τους ελέγχους από την ΕΛΣΤΑΤ και το Γενικό Λογιστήριο. Επανέρχονται οι ενδιάμεσοι έλεγχοι. Από Απρίλιο σε μόνιμη βάση οι ελεγκτές.

Τρόικα: Aπό Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια
Από τη Δευτέρα έρχονται στη χώρα μας τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που θα ξεκινήσουν τους ελέγχους από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με αφορμή και την αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω, η οποία θα ανακοινωθεί επισήμως από τη Eurostat στο τέλος Απριλίου.

Παρά τις επανειλημμένες κρούσεις αλλά και τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα υπήρχε πλήρης φάκελος των οφειλών του Δημοσίου, ώστε να εκτιμηθεί το τελικό ύψος της «μαύρης τρύπας», το οικονομικό επιτελείο έχει ενημερώσει ότι ακόμη αρκετοί δημόσιοι οργανισμοί και φορείς δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία.

Οι έλεγχοι, ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά και, μόλις τα τεχνικά κλιμάκια ενημερώσουν για την πρόοδο των ελέγχων, τη χώρα μας θα επισκεφθεί και το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από την Κομισιόν, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν προτίθεται, ως πολιτικός προϊστάμενος της Eurostat, να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό την εποπτεία στην Ελλάδα ώστε να επισπευσθεί η καταγραφή των στοιχείων, η οποία θεωρείται από την Κομισιόν μείζονος σημασίας.

Η τρόικα έχει αποφασίσει να επανέλθουν οι ενδιάμεσοι έλεγχοι της ελληνικής οικονομίας λόγω του δημοσιονομικού εκτροχιασμού που παρουσιάζουν το έλλειμμα, οι δαπάνες και τα έσοδα, με αποτέλεσμα, από τις αρχές Απριλίου και κυλιόμενα, να υπάρχουν σχεδόν σε μόνιμη βάση στη χώρα ελεγκτές της τρόικας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v