Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιχμηρή επιστολή Χ. Καστανίδη προς τους δικαστές

Ενημέρωση για την ποινική πορεία "υποθέσεων μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος" προκειμένου "να ενισχυθεί η διαφάνεια" ζητεί με επιστολή που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου ο Χ. Καστανίδης.

Αιχμηρή επιστολή Χ. Καστανίδη προς τους δικαστές
Ενημέρωση για την ποινική πορεία "υποθέσεων μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος" προκειμένου "να ενισχυθεί η διαφάνεια", αλλά και " το κύρος της Δικαιοσύνης", ζητεί με επιστολή που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου, Ιωάννη Τέντε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χάρης Καστανίδης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ζητεί ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και των ανακρίσεων που διενεργούνται ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα για τις υποθέσεις Siemens, τηλεφωνικών υποκλοπών, Βατοπεδίου, ομολόγων, Ασπίς, και των γιατρών της De Puy.

Αφορμή για την επιστολή απετέλεσαν δηλώσεις δικαστικών λειτουργών "που διατυπώνουν την κατηγορία κατα των πολιτικών συλλήβδην ότι η ατιμωρησία υπουργών και υφυπουργών που φέρονται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις του δημοσίου τα τελευταία χρόνια οφείλεται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών τον οποίο ψήφισαν πολιτικοί και όχι δικαστές".

"Είναι ακριβές ότι οι δικαστές δεν ευθύνονται ούτε για την ψήφιση και σύνταξη του νόμου περί ευθύνης υπουργών ούτε για την εφαρμογή του κατα το σκέλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αποσιωπάται όμως οτι στις υποθέσεις αυτές ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο μελών προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και αλλων προσώπων", επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ζητεί να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εν λόγω υποθέσεις, καθώς "ευλόγως δημιουργείται αξίωση των πολιτών να πληροφορηθούν πώς οι δικαστικοί λειτουργοί επιτελούν το χρέος τους ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v