Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή η δικογραφία για Χρ. Μαρκογιαννάκη

Στην Βουλή, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την υπερτιμολόγηση των πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Στη Βουλή η δικογραφία για Χρ. Μαρκογιαννάκη
Στην Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δικογραφία για την υπερτιμολόγηση των πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Την δικογραφία διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κατσιρώδης. Ο ίδιος ωστόσο διαβίβασε εκ νέου στην Εισαγγελία πρωτοδικών, προς διερεύνηση, τα αντίγραφα των υπομνημάτων του κ. Μαρκογιαννάκη με τα οποία καταγγέλλεται εμπλοκή άλλων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Για την υπερτιμολογημένη μίσθωση από την εταιρεία Erickson Air- Crane πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα μετά από καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το 2010.

Όσον αφορά την εμπλοκή μή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ασκήσει ποινική δίωξη για το σκέλος που αφορά την υπερτιμολόγηση συντήρησης πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, η οποία θεωρήθηκε επιζήμια για το ελληνικό Δημόσιο.

Η ποινική δίωξη στρέφεται σε βάρος του νυν γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρη Τασούλα, για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί ακόμη σε βάρος αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για άμεση συνέργια στην απιστία και σε βάρος υπάλληλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για απλή συνέργια στην απιστία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v