Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλήσεις σε 37 πρόσωπα για τα υποβρύχια

Εντός της εβδομάδας καλούνται ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα μη 37 πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται στην υπόθεση αγοράς υποβρυχίων από τις εταιρίες HDW και Ferrostaal του 1998.

Κλήσεις σε 37 πρόσωπα για τα υποβρύχια
Κλήσεις σε 37 μη πολιτικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν τελέσει κακουργηματικές πράξεις αναφορικά με την προμήθεια των υποβρυχίων 214 του Πολεμικού Ναυτικού από τις εταιρείες HDW και Ferostaal αναμένεται να αποστείλει τις προσεχείς ημέρες η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Πόπη Παπανδρέου.

Οι κλήσεις προς ανωμοτί κατάθεση αφορούν ενδεχόμενη τέλεση απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ τα πρόσωπα που θα κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου είναι κυρίως πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών που συστάθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων αλλά και ιδιώτες.

Βασικό στοιχείο της δικογραφίας από το οποίο προκύπτει μεταξύ άλλων η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων στην υπόθεση είναι το πόρισμα του ΣΔΟΕ το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

Τα στοιχεία για τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι οι εμπλεκόμενοι αφορούν την περίοδο 1998-2002. Επί του παρόντος το Ελληνικό Δημόσιο φαίνεται ότι έχει υποστεί ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των γερμανικών δικαστικών αρχών ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ διοχετεύθηκε σε «ωφέλιμες πληρωμές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα θα συνεχιστεί και για την περίοδο μετά το 2002 και δεν αποκλείεται να διευρυνθεί ο αριθμός των εμπλεκομένων προσώπων.

Ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v