Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχονται οι σύμβουλοι για ΔΑΑ, Ελληνικό, ΟΠΑΠ

Εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι σύμβουλοι για τις ιδιωτικοποιήσεις του "Ελ. Βενιζέλος", του Ελληνικού και του ΟΠΑΠ. Δεν πωλείται στην παρούσα φάση το ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

Έρχονται οι σύμβουλοι για ΔΑΑ, Ελληνικό, ΟΠΑΠ
Φουλάρει τις μηχανές για τα καλά το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ώστε η κυβέρνηση να δείξει ότι έχει την πρόθεση και τη δυνατότητα να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι σύμβουλοι για τρεις περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων:

1. "Ελ. Βενιζέλος": Το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη γερμανική Hochtief για τη χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στόχος είναι να εισπραχθούν 200 - 300 εκατ. ευρώ και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του δευτέρου τριμήνου. Οι σύμβουλοι θα αποτιμήσουν το ακριβές τίμημα.

2. Ελληνικό: Η κυβέρνηση προχωρά τις συζητήσεις με το Κατάρ για να κλείσει διακρατική συμφωνία αναφορικά με την αξιοποίηση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και όχι μόνο. Από τη συμφωνία αυτή αναμένεται να έρθουν επενδύσεις συνολικού ύψους 5 - 7 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου (5 - 10 έτη).

3. ΟΠΑΠ: Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δεν πωλείται ποσοστό της επιχείρησης που κατέχει το Δημόσιο. Ωστόσο, προωθείται η ανανέωση των αδειών που έχει ο ΟΠΑΠ για τα παιχνίδια, από την οποία αναμένονται σημαντικά έσοδα. Η πώληση ποσοστού του ΟΠΑΠ είναι κάτι που θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v