Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς πείνας

Παραγγελία προς τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας να πράξουν οι γιατροί ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι μετανάστες απεργοί πείνας να μην υποστούν μή αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία τους εδωσε η Ε. Ραικου.

Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς πείνας
Παραγγελία προς τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Αριστείδη Μουσιώνη να πράξουν οι γιατροί ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι μετανάστες απεργοί πείνας που διαβιούν στην βίλα Υπατία να μην υποστούν μή αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία τους εδωσε με έγγραφό της η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένη Ραικου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της τέθηκε από τον κ. Μουσιώνη η κ. Ραικού διευκρινίζει οτι από τον νόμο δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που να δίνει στον εισαγγελέα δικαίωμα να χορηγήσει εντολή ή άδεια για επιχείρηση ή ενέργεια οποιασδήποτε ιατρικής πράξης. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο ίδιο έγγραφο ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να πράξει τα αναγκαία για τυην διασφάλιση της υγείας του ασθενούς η οποία υπερισχύει του δικαιώματος του ασθενούς στην αυτοδιάθεση της ζωής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v