Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ελλάδα σε κρίση: 5 απόψεις που "μετράνε"

Μιράντα Ξαφά, Βύρων Μπαλλής, Ιωάννης Στουρνάρας, Νότης Μηταράκης και Θανάσης Κουρεμένος δίνουν τη γνώμη τους για την εξέλιξη της μάχης με την κρίση. Δείτε το video με τα βασικά σημεία των παρουσιάσεων.

Η Ελλάδα σε κρίση: 5 απόψεις που μετράνε
Μία εξαιρετική ευκαιρία να ακούσει κάποιος συγκεντρωμένες τις απόψεις διαφόρων κλάδων της αγοράς για το πώς εξελίσσεται η μάχη με την κρίση είχαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη στην ημερίδα που πραγματοποίησε το Executive MBA του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τίτλο "Η Ελλάδα σε κρίση έναν χρόνο μετά: Απολογισμός και Προοπτικές".

Με αφοπλιστικά απλή επιχειρηματολογία υποστηρίζει το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά την άποψη ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, όπως και το γιατί χρειάζεται η ελεγχόμενη χρεοκοπία, ενώ τάσσεται κατά της αργοπορίας στις μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει τα λάθη που έγιναν και -κυρίως- γίνονται.

Το δέον γενέσθαι περιγράφει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank, κ. Βύρων Μπαλλής, ο οποίος μιλά για συγκεκριμένες στρατηγικές, που θα οδηγήσουν τη χώρα στις αγορές και στην ισορροπία. Ο ίδιος διαπιστώνει σοβαρές ολιγωρίες.

Περισσότερο αισιόδοξος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Γιάννης Σουρνάρας, ο οποίος εκτίμησε ότι είμαστε στην κορύφωση της κρίσης και τόνισε τα εύσημα που παίρνει η ελληνική προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς τα διαβατήριο. Ακόμη, ο κ. Στουρνάρας επιρρίπτει ευθύνες (και) στις τράπεζες για τη σημερινή κατάσταση, κατηγορώντας τες για αθρόα παροχή καταναλωτικών δανείων.

Με στοιχεία στηρίζει την αντίθεσή του στο μνημόνιο ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος παραδέχεται ότι "το 2009 τα ελλείμματα ήταν φουσκωμένα".

Τέλος, ο καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Αθανάσιος Κουρεμένος, επιχειρεί μέσω μιας πρωτότυπης παραβολής από το μάρκετινγκ να φωτίσει τις ελλείψεις της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.
 
Το Euro2day.gr, σε συνεργασία με το οικονομικό κανάλι SBC, σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης των ομιλητών στο βίντεο που ακολουθεί.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Φίλιππας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v