Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή η δικογραφία για ελικόπτερα πυρόσβεσης

Προς τη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, οδεύει η δικογραφία που αφορά μίσθωση 5 πυροσβεστικών ελικοπτέρων, από την Ericson Air Crane.

Στη Βουλή η δικογραφία για ελικόπτερα πυρόσβεσης
Καθοδόν προς τη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, οδεύει η δικογραφία που αφορά μίσθωση 5 πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, από την εταιρία Ericsson Air Crane.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπ. Βούγια, στη Βουλή το Μάιο του 2010, σύμφωνα με τις οποίες, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις, τη μίσθωση για τα κάθε ένα από τα 5 ελικόπτερα μειώθηκε κατά 1.250.000 ευρώ.

Ως προς το σκέλος που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ασκήθηκε δίωξη για απιστία σε βάρος νυν γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, Γρ. Τασούλα.

Η δίωξη αφορά τη συντήρηση των ελικοπτέρων.

Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για άμεση συνέργεια στην απιστία σε βάρος αξιωματικών, και για απλή συνέργεια στο ίδιο αδίκημα σε βάρος υπαλλήλων, της ΥΠΑ.

Το σκέλος αυτό της υπόθεσης παραπέμφθηκε σε ειδικό ανακριτή για περαιτέρω διερεύνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v