Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ φιλικών συγχωνεύσεων ο Γ. Προβόπουλος

Υπέρ των συγχωνεύσεων με φιλικό τρόπο τάχθηκε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος. Πώς είδε τις συζητήσεις Alpha - ETE. Νέος γύρος πιέσεων σε περίπτωση μη ικανοποιητικής λύσης το Μάρτιο. Όχι σε "κούρεμα".

Υπέρ φιλικών συγχωνεύσεων ο Γ. Προβόπουλος
Υπέρ των συγχωνεύσεων με φιλικό τρόπο τάχθηκε από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος.

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο κ. Προβόπουλος πέταξε το μπαλάκι στην εξέδρα καλώντας ουσιαστικά τους τραπεζίτες να προχωρήσουν σε συμμαχίες.

Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι κρίσιμος στόχος της περαιτέρω συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος είναι η επίτευξη σημαντικών συνεργιών προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε για παράδειγμα στις συνέργιες που θα προέκυπταν από τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας- Alpha Bank.

«Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της ΕΤΕ όπου περιγράφονταν οι όροι της φιλικής πρότασης προς την Alpha Bank είδα ότι αναγράφονται συνέργιες ύψους 700 εκ. ευρώ, τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα :«Αυτό σημαίνει συνέργια».

Ερωτηθείς από το σώμα των βουλευτών πως κρίνει και ποια είναι η άποψή του για την προσέγγιση ΕΤΕ- Αlpha Bank απάντησε: «Δεν παίρνω θέση γιατί ο ρόλος μου είναι θεσμικός και εποπτικός. Θέση σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνουν οι μέτοχοι».

Ακόμη, ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι σε περίπτωση που τα αποτελέσματα στην Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου δεν είναι τα αναμενόμενα, θα "πρέπει να περιμένουμε έναν ακόμη, πιο σκληρό, δεύτερο γύρο από τις αγορές".

Παράλληλα, σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους θα ήταν καταστροφική επιλογή, προσθέτοντας μάλιστα ότι ένα ενδεχόμενο "κούρεμα" κατά 30% στα ομόλογα θα προκαλούσε αμέσως μείωση των συντάξεων, καθώς τράπεζες και ασφαλιστικές έδουν τίτλου ύψους 75 δισ. ευρώ. 
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v