Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Παντείου

Ξεκίνησε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης διασπάθισης κονδυλίων ύψους 2 δισ. δραχμών από το Πάντειο πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998.

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Παντείου
Ξεκίνησε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης διασπάθισης κονδυλίων ύψους 2 δισ. δραχμών από το Πάντειο πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος της οικογένειας του εκλιπόντος Αιμίλιου Μεταξόπουλου αλλά και ο συνήγορος του εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Παντείου πανεπιστημίου πρώην αντιπρύτανη Παναγιώτη Γετίμη υπέβαλαν αιτήματα επί των οποίων το δικαστήριο θα τοποθετηθεί την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να συνεχισθεί η διαδικασία.

Ενας εκ των κατηγορουμένων, ο πρώην αντιπρύτανης Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος δήλωσε οτι δεν έχει δικηγόρο και ως εκ τούτου διορίστηκε αυτεπαγγέλτως συνήγορος στον οποίο δόθηκε προθεσμία μιας εβδομάδας προκειμένου να ενημερωθεί επί της ογκωδέστατης (65.000 σελίδες) δικογραφίας.

Ο συνήγορος της οικογένειας του εκλιπόντος πρώην πρύτανη του Παντείου κ. Αιμίλιου Μεταξόπουλου ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει την επιστροφή της εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στον εκλιπόντα κατηγορούμενο για την αποφυλάκισή του μετά την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολούθως ο συνήγορος του κ. Γετίμη, κ. Χρ. Μυλωνόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο να άρει τον περιοριστικό όρο που έχει επιβληθεί στον κατηγορούμενο για εμφάνισή του σε αστυνομικό τμήμα καθώς όπως είπε δυσχεραίνει την επαγγελματική δράση του πρώην αντιπρύτανη του Παντείου ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτης Γετίμης, Δημήτρης Κώνστας, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, ο πρώην υπεύθυνος του λογιστηρίου του ιδρύματος Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, ο υπάλληλος του Παντείου Μιχαήλ Παπαδοκωστάκης, οι διοικητικοί υπάλληλοι Βλάσης Βεηκοντής και Χαράλαμπος Μπούτσικος καθώς και οι προμηθευτές Ιωάννης Γρατσάνης και Παναγιώτης Ορφανός.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι -κατα περίπτωση - υπεξαίρεση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απάτη και συνέργια στο ίδιο αδίκημα, ψευδής βεβαίωση και πλαστογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v