Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΜΗΕ: Κάμψη ζήτησης ρεύματος τον Ιανουάριο

Κάμψη 1,5% παρουσίασε η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια στο διασυνδεδεμένο σύστημα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, ενώ η ζήτηση από τους βιομηχανικούς πελάτες παρουσίασε σημαντική άνοδο 12,8%.

ΔΕΣΜΗΕ: Κάμψη ζήτησης ρεύματος τον Ιανουάριο
Κάμψη 1,5% παρουσίασε η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια στο διασυνδεδεμένο σύστημα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Η ζήτηση για τους βιομηχανικούς πελάτες αυξήθηκε σημαντικά κατά 12,81% τον ίδιο μήνα, ενώ η ζήτηση από τους υπόλοιπους πελάτες µειώθηκε κατά περίπου 2,8%.

Όσον αφορά το µείγµα παραγωγής, υπήρξε µείωση των υδροηλεκτρικών (-38%), ανανεώσιµων (-36%) και λιγνιτικών (-1,3%), ενώ αύξηση σηµείωσε το φυσικό αέριο (+48%) και οι εισαγωγές (+11%).

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, τα στοιχεία για τον πρώτο µήνα του έτους δείχνουν µείωση στην ζήτηση, λόγω αρνητικής οικονοµικής συγκυρίας, αλλά και χειρότερο µείγµα πελατών λόγω µεγαλύτερης συµµετοχής της βιοµηχανίας που μεταφράζεται σε μικρότερο περιθώριο κέρδους. Στις παρούσες εκτιµήσεις της η Marfin Analysis προβλέπει σταθερή ζήτηση για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v