Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια: Στο υπουργικό το σχέδιο για αλλαγές

Προσχέδιο νόμου με τις αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων προβλέπεται νέο ελεγκτικό σώμα.

Ενέργεια: Στο υπουργικό το σχέδιο για αλλαγές
Προσχέδιο νόμου με τις αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αναφέρει στο πρωινό της report η Eurobank Securities, επικαλούμενη δημοσιεύματα του τύπου.

Το προσχέδιο, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, βασίζεται στα όσα συμφωνήθηκαν με ΕΕ και ΔΝΤ στο Μνημόνιο για την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας. Το υπουργείο έχει επιλέξει το μοντέλο ITO (Independent Transmission Operator) που προβλέπει τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της μεταφοράς ενέργειας σε μια 100% θυγατρική της ΔΕΗ, ενώ ο σημερινός διαχειριστής (ΔΕΣΜΗΕ) θα απορροφηθεί από τη νέα εταιρία διατηρώντας το management των δραστηριοτήτων.

Τα δημοσιεύματα κάνουν ακόμη λόγο για τη δημιουργία ανεξάρτητου σώματος (ελεγχόμενο από το δημόσιο κατά 51%) ώστε να επιβλέπει τη λειτουργία της αγοράς και να διασφαλίζει την ισότητα όλων των μερών στην πρόσβαση και την αντιμετώπιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v