Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο νέες δικογραφίες για συμβάσεις της Siemens

Την σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η ανάκριση για 2 δικογραφίες-παρακλάδια της Siemens ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Δύο νέες δικογραφίες για συμβάσεις της Siemens
Την σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η ανάκριση για δύο δικογραφίες-παρακλάδια της Siemens ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιάννη Σακελλάκο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες.
 
Πρόκειται για την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της Armentel αλλά και εκείνη για τις συμφωνίες που υπέγραψε ο ΟΣΕ με την Siemens για προμήθεια τροχαίου υλικού.

Και για τις δύο υποθέσεις έχει διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ενεργητική και παθητική δωροδοκία.
 
Όπως έκρινε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου λόγω της φύσεως και της πολυπλοκότητας των υποθέσεων, η διερεύνηση τους θα πρέπει να ανατεθεί- όπως και αντίστοιχες υποθέσεις- σε εφέτη ανακριτή.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διενεργήσει κατ' απόλυτη προτεραιότητα τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα Ερμής 1 και 2 από τα οποία φέρεται να ζημιώθηκε το Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v