Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα της περαίωσης

Στο ΣτΕ βρίσκεται η αίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων με την οποία ζητείται να κριθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία το μέτρο της περαίωσης του υπουργείο Οικονομικών.

Στο ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα της περαίωσης
Συζητήθηκε σήμερα στην αυξημένη σύνθεση του Β' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων με την οποία ζητείται να κριθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία το μέτρο της περαίωσης του υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προσφυγή, η περαίωση είναι αντισυνταγματική καθώς εξαιρεί ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων και επιτηδευματιών, ενώ την ίδια στιγμή παρέχει την δυνατότητα στις Δ.Ο.Υ να προβούν σε επανέλεγχους σε περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία σε βάρος των φορολογουμένων.

Ειδικότερα, οι φοροτέχνες υπογραμμίζουν ότι η περαίωση είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές της ισότητας των πολιτών, τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, και στην 6η κοινοτική οδηγία για την ομοιόμορφη φορολογική βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v