Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Άβαξ: Προσωρινός ανάδοχος 10 σχολικών μονάδων

Επιβεβαιώθηκε η ανακήρυξη της εταιρείας J&P Άβαξ ως προσωρινού αναδόχου για το έργο ΣΔΙΤ 10 σχολικών μονάδων στην Αττική από τη σχετική έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

J&P Άβαξ: Προσωρινός ανάδοχος 10 σχολικών μονάδων
Επιβεβαιώθηκε η ανακήρυξη της εταιρείας J&P Άβαξ ως προσωρινού αναδόχου για το έργο ΣΔΙΤ 10 σχολικών μονάδων στην Αττική από τη σχετική έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Επιβεβαίωση της τήρησης των τυπικών διαδικασιών και της ορθότητας της απόφασης της ΟΣΚ ΑΕ για την ανακήρυξη της εταιρείας J&P ΑΒΑΞ ΑΕ ως προσωρινού αναδόχου για το έργο ΣΔΙΤ 10 σχολικών μονάδων στην Αττική αποτελεί η σχετική έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η έκθεση, η οποία υπεβλήθη στην ΟΣΚ ΑΕ σήμερα, καταλήγει ότι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Διαγωνισμού κρίνονται ορθές και επιβεβλημένες. Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Υποδομών κ. Ρέππα, με έναυσμα πρόσφατα δημοσιεύματα που έθεταν σε αμφισβήτηση τη διαδικασία αξιολόγησης.

Το συγκεκριμένο πόρισμα ενισχύει τη βούληση της ΟΣΚ ΑΕ για άμεση ολοκλήρωση των έργων ΣΔΙΤ που έχουν προγραμματισθεί σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας. Καμία παρέκκλιση δεν πρόκειται να γίνει από την ΟΣΚ ΑΕ στο χρονοδιάγραμμα και τους αυστηρούς δεοντολογικούς κανόνες που έχει θέσει για την υλοποίηση του προγράμματός έργων ΣΔΙΤ για σχολικές υποδομές.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα της ΟΣΚ ΑΕ για την κατασκευή και τη συντήρηση σχολείων με ΣΔΙΤ επικροτούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό αφού πρόκειται για έργα με υψηλή κοινωνική προτεραιότητα που θα αξιοποιήσουν τον αναπτυξιακό μοχλό των συμπράξεων.

Τα σύγχρονα, βιοκλιματικά και φιλικά προς το περιβάλλον σχολεία που θα υλοποιηθούν με το έργο «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση 10 σχολικών μονάδων στην περιφέρεια Αττικής με ΣΔΙΤ» θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης 1.920 μαθητών και είναι τα ακόλουθα:

(1) 51ο Γυμνάσιο Αθηνών (Ακαδημία Πλάτωνος),
(2) 50ο Λύκειο Αθηνών (Σεπόλια),
(3) 61ο Νηπιαγωγείο Αθηνών (Σεπόλια),
(4) Μουσικό Γυμνάσιο Αθηνών (Ακαδημία Πλάτωνος),
(5) Μουσικό Λύκειο Αθηνών (Ακαδημία Πλάτωνος),
(6) Ειδικό Σχολείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Δήμου Νέου Ηρακλείου,
(7) Τ.Ε.Ε. – Σ.Ε.Κ. Δήμου Μεγάρων,
(8) Δημοτικό Σχολείο - Νηπιαγωγείο Δήμου Ωρωπού,
(9) Γυμνάσιο Δήμου Ωρωπού και
(10) 42ο Λύκειο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v