Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Αμετάβλητες οι καταθέσεις το Δεκέμβριο

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες το Δεκέμβριο διαμορφούμενες στα 208,9 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters.

ΤτΕ: Αμετάβλητες οι καταθέσεις το Δεκέμβριο
Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες το Δεκέμβριο διαμορφούμενες στα 208,9 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος.

To 2010 οι καταθέσεις υποχώρησαν κατά 12,2% ή 29,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Euroxx Securities, οι εκροές εντός του 2010 διαμορφώθηκαν στα 29,1 δισ. ευρώ με το μεγαλύτερο ποσοστό διαφυγής να σημειώνεται στις προθεσμιακές (16,4 δισ. ευρώ), ενώ οι όψεως και οι ταμιευτηρίου εμφάνισαν εκροές 3,5 δισ. και 9,1 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο μήνα, οι προθεσμιακές καταθέσεις υποχώρησαν κατά 0,7%, οι καταθέσεις ταμιευτηρίου κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,9% και οι όψεως κέρδισαν 0,8%.

Περαιτέρω, συμπληρώνει η Euroxx, οι συνολικές καταθέσεις (κατοίκων και μη της ζώνης του ευρώ) διαμορφώθηκαν στα 245,2 δισ. ευρώ οριακά υψηλότερα 0,2% σε επίπεδο μήνα και χαμηλότερα 12% σε επίπεδο έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v