Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΕΕ: Διαβούλευση για τις αλλαγές στο λιανεμπόριο

Σε διαβούλευση ενός μηνός κατά τη διάρκεια του οποίου θα εκτιμηθούν οι δέκα προτάσεις της ΕΣΕΕ για τις αλλαγές στη λειτουργία του λιανεμπορίου, κατέληξε η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

ΕΣΕΕ: Διαβούλευση για τις αλλαγές στο λιανεμπόριο
Σε διαβούλευση ενός μηνός κατά τη διάρκεια του οποίου θα εκτιμηθούν από τα πρωτοβάθμια όργανα και τους εμπορικούς συλλόγους οι δέκα προτάσεις της ΕΣΕΕ για τις αλλαγές στη λειτουργία του λιανεμπορίου, κατέληξε η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον κ.Β.Κορκίδη, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης, ενημερώθηκαν για τις προτάσεις τόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του εμπορίου (ΟΙΥΕ), όσο και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΛΠΕ και των ιδιοκτητών Σούπερ Μάρκετ.

Αν και οι τοποθετήσεις των επιμέρους φορέων δεν οδήγησαν σε κοινή πρόταση, η ΕΣΕΕ προτίθεται να διαβουλευτεί με τα μέλη της και να παραθέσει εντός μηνός τις τελικές της προτάσεις, οι οποίες εκτός των θεμάτων ωραρίου, Κυριακών και εκπτώσεων, θέτουν ζητήματα προστασίας του μικρομεσαίου λιανεμπορίου (πολεοδομικές διατάξεις για τη λειτουργία μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων, άρση ή διευκρίνηση όρων του μνημονίου που κατατάσσουν το εμπόριο στα κλειστά επαγγέλματα κ.α.).

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ.Κορκίδη «τρέχουν» έρευνες καταναλωτικών συνηθειών από τα Ινστιτούτα της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΣΕΕ, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν «οδηγούς» για τον καθορισμό ενός νέου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς.

Εν τούτοις σημειώνεται ότι η διαδικασία δεν έχει επισήμως τεθεί υπ’όψη του αρμοδίου υπ.Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο εξάλλου θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις νομοθετικών ρυθμίσεων εφόσον αυτές κριθούν απαραίτητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v