Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτημα δικαστικής συνδρομής για μίζα Siemens

Και νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις ως προς το ύψος του ποσού που φέρεται να δόθηκε ως «μίζα» από την Siemens, απέστειλαν οι εφέτες ανακριτές στις γερμανικές αρχές.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής για μίζα Siemens
Και νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις ως προς το ύψος του ποσού που φέρεται να δόθηκε ως «μίζα» από την Siemens αναφορικά με την προμήθεια των ηλεκτρονικών μερών του πυραυλικού συστήματος Patriot απέστειλαν οι εφέτες ανακριτές στις γερμανικές αρχές.

Συγκεκριμένα απέστειλαν σειρά ερωτήσεων με αποδέκτες τα πρώην στελέχη της εταιρείας κ. Νίντλ και Σίκατσεκ αναφορικά με τα όσα ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, οτι 10 εκατομμύρια μάρκα δόθηκαν ως « μίζα» για την προμήθεια του συστήματος.

Ως προς την εξέλιξη της ανάκρισης που διενεργείται για τα μή πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες οι εφέτες ανακριτές προτίθενται μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου να έχουν ολοκληρώσει την λήψη μαρτυρικών καταθέσεων και για τα τρία σκέλη της δικογραφίας (C4I, OTE και Patriot)προκειμένου στην συνέχεια να συντάξουν κατηγορητήρια και να λάβουν απολογίες από τους κατηγορούμενους.

Επιπλέον ανοιχτό παραμένει ακόμη το ενδεχόμενο, οι εφέτες ανακριτές να ζητήσουν τελικώς την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης τόσο για την σύμβαση 8002 που υπέγραψε ο ΟΤΕ με την γερμανική εταιρεία όσο και για την προμήθεια του συστήματος C4I.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v