Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθησυχάζει η Μπιρμπίλη για φωτοβολταϊκά αγροτών

Καθησυχαστικές απαντήσεις όσον αφορά τις αιτήσεις φωτοβολταικών από αγρότες παρείχε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στον σχετικό Κοινοβουλετικό Τομέα Εργασίας, η υπουργός ΠΕΚΑ, κ.Τ. Μπιρμπίλη.

Καθησυχάζει η Μπιρμπίλη για φωτοβολταϊκά αγροτών
Καθησυχαστικές απαντήσεις όσον αφορά τις αιτήσεις φωτοβολταικών από αγρότες παρείχε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στον σχετικό Κοινοβουλετικό Τομέα Εργασίας, η υπουργός ΠΕΚΑ, κ.Τ.Μπιρμπίλη.

Ειδικότερα, η υπουργός διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι οι 6.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από εξακριβωμένα επαγγελματίες αγρότες θα εξετασθούν και θα ικανοποιηθούν εφόσον καλύπτονται οι σχετικές προυποθέσεις χωρίς ζημία για αυτούς.

Παρόλα αυτά δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές οι απαντήσεις που έδωσε όσον αφορά τα θέματα κορεσμού των δικτύων, υπερκάλυψης των αναγκών και αδυναμιών εξυπηρέτησης που έχει παραδεχθεί η ΔΕΗ για το θέμα.

Σημειώνεται ότι τους κινδύνους για τα φωτοβολταικά των αγροτών έθεσε καταρχάς η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Γιαννακά και εν συνεχεία το θέμα τέθηκε από 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν ζητώντας εξηγήσεις, μετά από το έγγραφο της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σοβαρά εμπόδια στην ολοκλήρωση των σχετικών επενδύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο της ΔΕΗ, οι αιτήσεις ήδη έχουν υπερκαλύψει τις ανάγκες στους 16 νομούς ( Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας), ενώ τα δίκτυα της είναι κορεσμένα σε 18 νομούς της χώρας.

Επιπλέον, η ΔΕΗ, παραδεχόταν την αδυναμία εξέτασης των φακέλων λόγω ελλείψεων τεχνικού προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v