Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Moody΄s-Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο

Αντιπροσωπεία από υψηλόβαθμα στελέχη των Εθνικής, Eurobank καιAlpha Bank, θα βρεθούν την Παρασκευή στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν στη Moody’s τις απόψεις τους για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες.

Συνάντηση Moody΄s-Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
Μετά την ευτυχή κατάληξη που είχε το λόμπι της Fitch Ratings, υπό την έννοια ότι κατέληξε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας κατά μια βαθμίδα και όχι περισσότερες, η «όρεξη» τραπεζιτών και κυβέρνησης φαίνεται να «άνοιξε» περισσότερο και πάνε για νέες «κατακτήσεις», σύμφωνα με τη στήλη "Στρατηγικός Επενδυτής" της "Ελευθεροτυπίας".

Όπως πληροφορείται η στήλη, αντιπροσωπεία από υψηλόβαθμα στελέχη των τριών μεγάλων τραπεζών της χώρας, δηλαδή της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha Bank, θα βρεθούν την Παρασκευή στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν στη Moody’s τις απόψεις τους για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες. Την ομάδα απαρτίζουν οι «γνωστοί ύποπτοι» τραπεζίτες που συμμετέχουν συνήθως σε ειδικές αποστολές, κοινώς κάνουν παρουσιάσεις σε ξένους οίκους στο πλαίσιο των οδοιπορικών σε ξένα χρηματοοικονομικά κέντρα.

Στόχος της ελληνικής πλευράς, κατά την στήλη, είναι προφανώς να μην προχωρήσει η Moody’s σε μεγάλης έκτασης υποβάθμιση της Ελλάδας που θα δυσκόλευε αρκετά τόσο τη ρευστότητα των τραπεζών όσο και τη μελλοντική «ανάκαμψη» της πιστοληπτικής διαβάθμισης της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v