Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μαλακώνει" η Γερμανία για αποπληρωμή χρέους

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους είναι «πολύ βραχύ» και επιβεβαίωσε ότι θα συζητηθεί παράτασή του.

Μαλακώνει η Γερμανία για αποπληρωμή χρέους
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους είναι «πολύ βραχύ», μεταδίδει το Reuters.

«Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής για την Ελλάδα είναι πολύ σύντομο. Υποσχεθήκαμε ότι στις αρχές του 2011 θα συζητήσουμε παράταση του χρονοδιαγράμματος,» δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Τις νέες αυτές δηλώσεις έκανε ο Γερμανός υπουργός καθώς εκτυλίσσονται πυρετώδεις διαδικασίες για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να εκτονωθεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Χθες, ο κ. Schaeuble αποδέχτηκε ότι θα πρέπει να συζητηθεί παράταση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Τονισε ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού ευρωπαϊκών διασώσεων, μια συζήτηση που αναμένεται να επισημοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Στις σημερινές του εξηγήσεις, ο Γερμανός υπουργός συμπλήρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής είναι πολύ σύντομο και επιβεβαίωσε ότι θα συζητηθεί παράτασή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v