Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέντες: Προτεραιότητα στο οικονομικό έγκλημα

Η πάταξη του οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Ιωάννης Τέντες.

Τέντες: Προτεραιότητα στο οικονομικό έγκλημα
Η πάταξη του οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα της Δικαιοσύνης δεδομένου ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου και η ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων που εκκρεμούν θα αποφέρουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του κράτους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Αρειο Πάγο στην οποία συμμετείχαν δυο επιθεωρητές δικαστηρίων, τέσσερις επόπτες περιφερειών και όλοι οι προϊστάμενοι των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας, ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Ιωάννης Τέντες εισηγήθηκε σειρά μέτρων με γνώμονα την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τέντες ζητεί μεταξύ άλλων από την πολιτεία, τη ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας αλλά και την δημιουργία ειδικού τμήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διευκολύνεται η εργασία των εισαγγελέων.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε με κοινές υπουργικές αποφάσεις την απόσπαση επιστημόνων -υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, εφοριακών, γιατρών, ειδικών γραφολόγων, ειδικών σε θέματα βαλλιστικής κ.α.- προκειμένου να λειτουργούν ως σύμβουλοι των εισαγγελικών λειτουργών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v