Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι σύμβουλοι για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ΕΑΣ

“Πρεμιέρα” με την τοποθέτηση των συμβούλων αποκρατικοποίησης (Alpha Bank, N M Rothschild & Sons, UBS &  KPMG) για την ΔΕΠΑ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έκανε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

Οι σύμβουλοι για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ΕΑΣ
Πρεμιέρα” με την τοποθέτηση των συμβούλων αποκρατικοποίησης για την ΔΕΠΑ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έκανε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

Με τον ορισμό των συμβούλων αυτών, ξεκινάει και επίσημα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2011 που έχει ως στόχο την είσπραξη 1 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι και το 2014 θα πρέπει να έχουν εισρεύσει 7 δισ. ευρώ.

Για την ΔΕΠΑ η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στο διαχωρισμό με τον ΔΕΣΦΑ και την πώληση του 30% της επιχείρησης. Στρατηγικό επενδυτή θα αναζητήσει το οικονομικό επιτελείο για τα ΕΑΣ, αφού πρώτα οι σύμβουλοι προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση της επιχείρησης.

Ο επενδυτής θα έχει την πλειοψηφία του 66% της εταιρείας και θα ασκεί και την διοίκηση των ΕΑΣ.

--- Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

Στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης στους τομείς της ενέργειας και των αμυντικών βιομηχανιών, η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ) και στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (ΕΑΣ) αντίστοιχα, αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών.

Για το σκοπό αυτό, ανέθεσε τα δύο έργα σε χρηματοοικονομικούς συμβούλους και νομικούς συμβούλους.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη ΔΕΠΑ, το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου ανατέθηκε στις τράπεζες Alpha Bank Α.Ε., N M Rothschild & Sons LTD και UBS Limited και του νομικού συμβούλου στη Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη.

Όσον αφορά στην ΕΑΣ το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου ανατέθηκε στην εταιρία KPMG Σύμβουλοι Α.Ε. και του νομικού συμβούλου στη Δικηγορική Εταιρία Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλονογιάννης & Συνεργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v